Opel kadet GSI

Elke foto is uit te vergroten door erop te klikken ( zijn al oudere foto`s toen had nog bijna niemand een digitale camera )

Op een dag kwam me aanstaanden schoon vader met het idee een auto op de sloop te kopen en deze op te knapen. Aan deze wagen was wel het een en ander kapot  zoals:   de voor en achterwiel zijn naar binnen geslagen, de voorscherm, deur, achterscherm en  dorpel zitten in elkaar,de voor- en zijruiten zijn kapot,een motor met nog wat problemen in de elektronica, bij de motor zat geen computer  en de koplampen plus knipperlicht waren defect. Ik kon hem kopen voor f 750,– gld. dus als 17 jarige puber heb ik het gedaan. En nu sleutelen maar.

opel 1 opel 2

We hebben de auto gekocht bij een sloperij in Amsterdam, En hebben de auto per aanhangwagen vervoert. Toen we de wagen bij ons thuis hadden zijn we als eerst de auto gaan gestript aan de binnenkant om een goed overzicht te krijgen en om hem daarna te laten trekken op de trekbank om hem weer recht te krijgen. Vervolgens hebben ze de dorpel en het achterscherm er opnieuw in gelast en heb ik overige delen  laten vervangen wat betrekking had tot de schade de onderdelen kwamen van ander opel`s af van de sloop .

opel 3

Na het richten en trekken en na het laswerk gingen we naar de volgende klus. We gingen schuren een leuke baan. Bijna goed dus dat is geen prettig werk dat kan ik je wel vertellen. Om de wagen geheel strak te krijgen hebben we verschillenden delen moeten plamuren, en vervolgens hebben we dit met fijn schuur papier weer  mooi vlak gekregen. Nadat we de auto strak hadden gingen we de auto nog een keer in het geheel schuren met zeer fijn waterproef schuurpapier om nog mooier resultaat te krijgen.

opel 4 opel 5

Na het schuren kwam het spuitwerk. Dat liet ik doen door een autospuitbedrijf, omdat het spuitwerk thuis niet mogelijk was. We brachten de auto op de autoambulance naar de spuiter.  

opel 6 opel 7 opel 8

Terug van de spuiter en het resultaat is verschrikkelijk mooi. (ZIE FOTO) Nu begint het opbouwen van de auto zoals voor – en achterbumper, koplampen, binnen interieur er weer in, handgrepen, sloten en ga zomaar door. Zit alles er op dan is er nog één probleem dat is de motor hij startte wel maar hij sloeg niet aan. Uiteindelijk naar veel zoek en meetwerk hebben we het gevonden en nu scheuren maar met een 2.0 liter 16v motor met 150 PK.

opel9 opel10

Inmiddels is deze wagen al weer een paar jaar geleden verkocht en zijn we al weer wat auto`s verder wie weet komen deze ook ooit nog eens op deze site